Kinesiologitape

5 cm x 5 m - Henza® Kinesiologi Tape - ZEBRA er en elastisk sportstape, der pga. dens gode klæbeevne kan sidde på huden i flere dage. Kinesiologitape kan øge blodtilførsel til et muskelområde, ligesom det kan aflaste evt. overbelastede muskler. Specielt fysioterapeuter bruger i dag flittigt  Henza® Kinesiologi Tape men også mange andre behandlere er begyndt at bruge denne nyere form for sportstape. Den fås i mange farver, men det er ren kosmetik og har ingen betydning for virkningen.

Læs mere Læs mindre
pr. side

5 varer

Faldende orden
pr. side

Tapen har en fantastisk stor elasticitet 140-160%, som giver unikke egenskaber. Vores kinesiologitape er lavet med den seneste nye fingeraftryksmønster-teknologi. Det bølge lignende mønster giver fugt mulighed for at komme ud, og lader huden ånde. Det er også den teknik der gør at tapen kan sidde på i 3-5 dage pr. applikation.

Kombineret med den fantastiske elasticitet i vores tape, kan tapen løfte huden, ved at trække huden sammen i disse små bølger. Det giver mere plads i det underliggende vævsområde og blodcirkulationen øges. På den måde er det faktisk muligt at øge kroppens naturlige healing.

Samtidig betyder det, at det giver plads til at fjerne væske eller blødninger i vævet, når man er kommet til skade. Som eksempelvis ved Slag/forstuvelser/diverse skader. Tapen løfter huden og frigiver rum i vævet, så det tillades de beskadige celler og væske, at blive “skyllet” væk. Derved reduceres inflammation og hævelse.

Iskæmiske(iltfattige) områder påvirker kemoreceptorerne, så smertesignaler bliver sendt til hjernen og giver smertetilstande. Med den øgede blodcirkulation, kan blodet nemmere pumpe ilt til det sted du har smerter og stoppe smertesignalerne. På den måde kan man også anvende tapen som smertelindrende.

De sensoriske nerver påvirkes også af kinesiologitape. Det er de nerver som sender smertesignaler til hjernen. Når den er påklistret huden, giver tapen stræk og berøringspåvirkninger under enhver bevægelse, hvorved smertesignalerne fra skadet væv får sværere ved at nå frem til hjernen.